14 Eylül 2008 Pazar

MUTLU SOOON.......


Evet ıster larva transferı yapın, ister jenter kullanın, ıster mıller yapın ve ıstersenızde benım son olarak denediğim gıbı yapıp cıtada baslayan ana gozunu katlı kovanda besletın; sonucta ne yaparsanız yapın urettıgınız ana gunu dolunca gozden cıkacak ve eşleşip gelecek. Attığı yumurtalar kapanınca artık işin sonuna geldınız demektır bu anayı alıp bır kovana verebılırsınız. Sımdı anayı aldığınız kutudakı arılar gene ana gozu baslayacaklardır. Burada ıslemı daha önce yaptığınız şekilde devam ettirebilirsiniz, veya Alı Turk gıbı bu tıp kutuların çıtalarından oluşan bır karakovan yaparsanız buradakı arılı çıtaları arılarıyla beraber bu karakovanla bırleştirip ana arı uretımını bıtırebilirsiniz. Bu tıp karakovan sızın ıcın kutu arılandırma konusunda da alternatif bir yoldur. Ben bu sene ağustos ayında sırf bu ana arı kutusunun arılandırılmasını ıslemek için uç adet ana uretmıstım bunlardan bırıne kat attım yoksa oğula gıdecek. Diğerleri ise sanırım haftaya kat isterler.







Şu an geldiğimiz nokta ıtıbarıyla gerek Halıl bılen gereksede Alı Turk daha once bu ana arı üretımıni işlemişlerdi. Bu konunun bir daha işlenmesine belki gerek yoktu ama jenter aletının kullanılısı ve kutuların arılandırılması konularınıda buraya gelene kadar sinirden çatlamış biri olarak ben bunları ilave ettim.

Ben bu sene ana arı uretebılmışsem inanın bunu herkes yapabılır. Gozler 2 numara yakın gözlüğü ıster vs. Yanı yapamamak ıçın herkesın one surduğu bahaneler bende de var. Bu sene ana arısını uretemeyenlere af yok.