25 Mart 2013 Pazartesi

iki hafta aradan sonra bahçemdeydim.

Benim eski "ariciilkyardim.blogspot.com" da bir şeyler oldu :) güncellemelere düşmüyor :( bu nedenle yayınlarıma buradan devam ediyorum....

Bu pazar iki hafta gidemeyince sabah erkenden soluğu bahçemde aldım. Hava ısınana kadar bahçede çalıştım. İlk iş şebboylar saksılarından toprağa aktarıldı.

Bunların kokusuna doyum olmuyor. Ayrıca çok yıllık bitkiler.


Evveli hafta çapalayıp gübrelediğim enginarlar coşmuş.


Tekrar çapalandılar. Oldukça güzel gidiyorlar  bakalım yarış sonunda neler olacak :)


Taze soğanlarımda hani tam dişime göre durumlarındalar :)


Gariban yemeği eşliğinde öğlen molamızı verdik..:( bi salatalığımız bilem yok...


Saat 12 00 güneş tepeye çıkınca soluğu arılarımda aldım. İki katlı kışlayan arılarımın kuluçkalıklarında yavru durumu 3-4 çıtalı durumda.


Anasız kalan bir kolonimde kapalı memeler duruyor. Çıkanı görmedik.


İşi sağlama almak adına bir yumurtalı ve larvalı çıta daha takviye edildi.


Kovanlardan birinin kapağı su almış değiştirildi.


İş yerimin bahçesinde kışlattığım iki kızımı terasa götürdüm.


Bunlar kıymetlilerim :)


Bu sene erkek lazım :( o nedenle erkek çıtaları yerlerini aldılar.


Ağaçlarımın gübrelenmeleri tamam sayılır. Taç izdüşümleri hizasında kanal açıp gübreyi bu kanalara doldurup kapatıyorum.


5 yorum:

Unknown dedi ki...

Kolay gelsin abi,bahar size gelmiş abi resimlerinden belli oluyor,bahçe ürünlerini afiyetle tüketmeniz dileklerimle,hayırlı sezonlar abi.

Selamlar Saygılar.

Unknown dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi yine yeşil soğan ve yumurtaya talim ediyorsun.Ustan ızgara,sız durmuyor.Kıymetlilerin maşallahı var sağlıcakla kal kolay gelsin.

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Mehmet abi bahar bize geldi. Çuvallamassam iyidir. Bu sene arı beni geçebilir. Dileklerin için teşekkürler. Sağlıcakla kal abi.

Emrahcim yarama basıp durma:) allah ustanında hayırlısını versin cümle aleme. Dediğin gibi ızgaraya gezmeye İlhami abiyi götürür açlışmaya bizi çağırır:( sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Bir Doktor ve bir bilen olarak sen doğru olan yani doğal ürünlerle besleniyorsun.Yalnız senin usta yoldan çıktı , merak ediyorum ne zaman dur diyeceksin::))

Bahçedeki gübrelemeyi yerinde olsam tamamen doğal gübreden yapardım.Zirai gübreler zaman içerisinde bir şekilde toprakta kalıntı bırakıyor ve bir müddet sonra toprak zehirlenmiş oluyor.

Son dönemde işi bilen bazı ziraatciler hiç zirai gübre kullanılmamış toprakları kiralamaya çalışıyorlar.

Bir de ricam olacak , şu doğrulama karakterlerini kaldırırsan sevinirim.Robot olmadığımı biliyorum::))

SLM ve Muhabbetle...

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Yusuf abi benim ustaya yaklaşık 7-8 dilde "dur" dedim ama nafile. Zirayi gübre olayına gelince ah be vakit olsada yapsak. 3-4 sene önce yaptım ama şimdi kısıtlı zamanda mecbur kaldık. Abi blogerın yorum bölümüne bastım fırçayı ; siz hiç karadenizli robot gördünüzmü de adama soraysınız "robotmisunuz" diye. Bi daha sormayacaklar:) kusurlarına bakma. Sağlıcakla kal.