26 Ağustos 2013 Pazartesi

karpuz yeme sanatı :)...


Karpuzu hiç ziyan etmeden böyle sanatkarca yiyen biri olabilirmi derseniz..:)

olur işte kanıtı. Verdiğim yarım karpuz (laf aramızda içi geçkindi o nedenle verdim ) böylesine itina ile bu hanım tarafından yendi

Geçen hafta bir gün önceden ıslattığım erkenci taze fasulyeleri bahçeme diktim. 30-35 gün sonra yenir hale gelecekler..:) bakacaz bakalım. Ustayıda aradım yarışa varmısın dedim yan çizdi:) bostan konusunda bu sene benle yarış konusunda nede olsa ağzı yanık :)


Pille çalışan otomatik sulama aletimi de fasulyelerin hizmetine sundum. 


He gün 7 dakika kadar bu kanala su verecek.  Bu süreyi tüm kanal su dolacak şekilde  deneme yaparak ayarladım..


Arılarımızı da ihmal etmedik. Ana ar kutuları ve bu senenin zayıf bölmelerine invert şerbet hazırladım. Akşam geç saatlerde verdim.


Geçenlerde bizim meşhur usta kendine körük dayanmadığından yakınmaktaydı. Güldük dalga geçtik başımıza geldi. Yeni aldığım körük alttan yertıldı. Bantladık bakalım uygun bir malzemeyle tamir edeceğiz.


Arılarda kovan girişleri iyice daraltıldı. Modern futbol anlayışında olduğu gibi :) savunma ön sırada başlıyor. 






Bahçemin çimleri her akşam ve en son olarakda sabaha karşı fiskiyelerle otomatik olarak sulanır. Arılarımda alışkındırlar her sabah çimlerin üzerinedeki damlacıkları toplarlar. Bu nedenle arılarıma suluk yaptığımda rağbet etmediler.


Bu sene kuraklık had safhada sokak kenarına diktiğim cevizlerimi düzenli olarak suluyorum.


Oya ağacım her sene bu mevsimde açar. Fakat arılarım ne hikmetse rağbet etmiyorlar.


Bu haftayıda böyle geçirdik sağlıcakla kalın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Mrhba dr. bey ,her şey güzel olmuş eline sağlık . Sağdece bir noktaya dikkatini çekmek istiyorum ; 1.Savunma ön sırada başlıyor dediğine .Kovan girişlrine koyduğun saçları ters çevirirsen arılar daha rahat ederler . Ayrı ayrı olan girişler 7 mm altında olduğundan sarıcaarılar da geçemezler içeriye . Arıların işini kolaylaştırmış olursun . Saygılar , KOLAY GELSİN . BEN HASAN IŞIK .

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Hasan bey teşekkür ederim. Gördüğünüz pozisyon sadece yağmaya karşı .

A. Gökhan Dellal dedi ki...

Muhteşem Abi,
Kusura bakmayın ben herkese böyle abi diye hitap ederim:) bahçeniz çok hoşuma gitti, yemyeşil, bizim cocuklar apartman dairesinde büyüyorlar Almanya'da:( Rabbim bizede inşallah bir gün böyle bahçeli bir ev nasip eder. (Çocuklar büyümeden)
Selam ve dua ile

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Gökhan kardeşim niye kusura bakıyımki "abi" kelimesi saygı samimiyet ifadesidir. Teşekkür ederim bunun için. Bahçe konusuna gelince inşallah gelecek herkesin gönlünce olur. sağlıcakla kal.