24 Haziran 2013 Pazartesi

Ayçiçeği iki haftaya tamamdır...

Ay çiçekleri iyice boylanmış. Ortalama bir metre civarındalar. Sanırım iki hafta sonra çiçeklenme başlar. Gelecek olanlara duyurulur. Burada birde not düşeyim bu tarla denize en yakın yerde olanlardan. Yani ilk bunlar çiçeklenmeye başlar. Gerisini siz tahmin edin.


Bu aralar benim bulunduğum bölgede son yağan yağmurların etkisiyle açan çiçekler arıları oyalamakta. 


Meyve ağaçlarımdan bu sene sadece erikler eh dedirtecek kadar oldular. Koca kaysı ağacında 15-20 tane kaysı olunca neredeyse elma büyüklüğünde kaysılar oluştu.


Haklarını yemeyelim dutlarda  bu sene iyi idiler. Bu senenin tek iyi tarafı usta bunları sadece resimlerde görebildi:)


Bizim inekler sabah gezinme yerleri gölgelik olunca tadını çıkarıyorlar.


Bu hafta bol bol çıta telledim. Ahşap çıtalara metal yüzük takıyorum böylece telde gevşeme olmuyor.


Lavantalarım hala çiçekli ve nektar veriyorlar.


Buda bostanım.. Uyduruk bostan resimleri yayınlayanlara:) nispet bu sene küçük ama etkili bir bostan yaptım kendime.


Biberlerim haftaya kahvaltı tabağımı süslemeye başlarlar.


Sulama işini ihmal etmemek lazım.


Bu kadar emek veriyorum, bizimki de ayçiçeğine gelme planları yapıyor bakalım napacaz :) bir yolunu bulup önünü kesmek lazım da, hayırlısı artık.

17 Haziran 2013 Pazartesi

Başlıksız olsun .....:)

Bu haftada hayırlı bir iş peşinde koşturduk durduk. Ancak pazar sabahı behçeye ve arılara kavuştum.. İki hafta aradan sonra behçemdeki lavantalar açmış olarak karşıladılar beni. Şu alttaki arı türüde enteresan nektarı sanki pipetle alıyor.


Haziran ayında lavantalar benim orası için tam bir nektar ve polen kaynağı. Her sene miktarlarını artırıyorum.


Merak edenler için ayçiçekleri henüz 50 cm boyda ve daha kafa tutmaya başlamamışlar gibi.


Kısa gün işte sadece zayıf koloniler elden geçti ihtiyacı olanlara besleme yapıldı.


Bu senenin f1 leri canavar gibiler yavruya bakın hele.


Karakovan dört nala gitmekde ayçiçeğinde ben bu kovandan bal alırım..


Erkeklerde gerekli değilmi, hemen bütün koloniler erkekleri kesmişler. Özel üretim yaptığım kolonilerde bile azalmışlar. Ama varlar..:))


Bu gün yani pazartesi öğleden sonra İstanbuldayım bu hafta araba kullanmaktan ve yolculuk yapmaktan helak oldum ama balkonu kurcalamam lazım dedim veeee:))))


Yumurta işi tamam......


8 Haziran 2013 Cumartesi

Çok şükür bu hafta ustaya yıkıldık..:)

Bu hafta kızın sınavları ve başkaca dünya telaşlarından dolayı arılığıma bahçeme gidemedim. Ustamda bu durumu bildiğinden benim için arılığında parti verdi..:) Parti olurda Şenol kardeşimsiz olurmu dedik olan bizim ustaya oldu. Neden diyeceksiniz resim herşeyi anlatıyor:) Adam benden önce sabahdan damlamış ve başlamış söylenmeye iki poğçayla duruyorum felan demeye..:)öğlene doğru beni aradılar dediler;
 nerdesin?
ne oldu ?
pişti yemekler:)...
 denince dedim az aşağıda ağacın altındayım:) geliyorum..:)
menüde ne vardı derseniz..:) en güzeli burası..İlhami abi tavuk yemezmiş...:( neden derseniz annesinin tavukları aklına geliyormuş hep...:) Şenol da bende abi çok haklısın iyiki tavuk eti aldırmamışın sen bunu anlatınca bizde yiyemezdik ...:( kuzu eti en iyisi olmuş..:) dedik.


Ustam ve İlhami abi birde bostan kurmuşlar ki sormayın...çevredeki seralar kapatmaya başlamışlar:) bu sene sebze fiyatları kesin dip yapar..:)


Ayrıca bizimkide sosyete olmuş:) iki tane köpeği var..ilaçlarmı almış dersiniz..:) neler yapmış onlar için neler.. eliyle besliyor:) itlerini..


Ama ne çareki itler İlhami abinin yanından ayrılmıyorlar..:) bizimkine yüz verdikleri felan yok..:(
Bu arada karnımız doydu yeni bir aletle tanışdık..İsmimi yazmayın diyen bir arkadaş bayağı uğraşmış. Bizimde aklımıza yattı hani. Tavsiyelerde bulunduk hayırlısı olur inşallah.

Günün asıl toplanma amacına yönelik çalışmalara, karnımızı doyurdukdan ve yeterince gevezelikden sonra  başlandı. Aşağıdaki arkadaşlar bir ruşet deliğinde bekleşiyorlar..:)


Kafeslere toplanan erkekler tek tek elden geçti:(


Çalışmalar akşam üstüne kadar sürdü. Biz bu işi yapıyoruz dememiz gerekmiyor artık..Bu iş bitti artık diyoruz..


Şenolla beni ağırlayan başta sevgili ustam Ali bey ve İlhami beylere misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. 

3 Haziran 2013 Pazartesi

Bu hafta rahattım, dinlendim..

İki sene önce Vecdi abimizin yolladığı dutların meyveleri olgunlaşmaya başladı.



Bizim kızda Ali amca gelmeden şunları halledeyim dedi :)


Erikler biraz ekşi olsa gerek..:)


geçen hafta bal sağımını ve temmuz ayı için hazırlıkları yapınca bu hafta sonu arıcılık adına keyif yaptım. Benim kıymetli kızlarımı kontrol ettim.



İstanbulda yavru kapattıkdan sonra terasa getirdiğim koloninin çıtaları yol boyunca sağa sola hareket etmesin diye aşağıda görüldüğü gibi sabitlendi. İnce tahta parçaları görüldüğü gibi zımbalandı.


Pazar sabahı yumurtacılardan oluşan bir ekip geldi:) illede yumurta isteriz dediler. Yumurta neki size tavuk vereyim:( dedimsede Şenol illede yumurta istedi kendisinde hazır gurk tavuk varmış :) sen bilirsin dedik :) Sadri abimize ise kendi yetiştirdiğim bir damızlık tavuk verdim gittiler.


Pazar günü öğleden sonrada bostanımla ilgilendim. Sırık domateslerim askıya alındı ve çapalandılar.


Anlayacağınız bu hafta dinlendim..