14 Eylül 2008 Pazar

MUTLU SOOON.......


Evet ıster larva transferı yapın, ister jenter kullanın, ıster mıller yapın ve ıstersenızde benım son olarak denediğim gıbı yapıp cıtada baslayan ana gozunu katlı kovanda besletın; sonucta ne yaparsanız yapın urettıgınız ana gunu dolunca gozden cıkacak ve eşleşip gelecek. Attığı yumurtalar kapanınca artık işin sonuna geldınız demektır bu anayı alıp bır kovana verebılırsınız. Sımdı anayı aldığınız kutudakı arılar gene ana gozu baslayacaklardır. Burada ıslemı daha önce yaptığınız şekilde devam ettirebilirsiniz, veya Alı Turk gıbı bu tıp kutuların çıtalarından oluşan bır karakovan yaparsanız buradakı arılı çıtaları arılarıyla beraber bu karakovanla bırleştirip ana arı uretımını bıtırebilirsiniz. Bu tıp karakovan sızın ıcın kutu arılandırma konusunda da alternatif bir yoldur. Ben bu sene ağustos ayında sırf bu ana arı kutusunun arılandırılmasını ıslemek için uç adet ana uretmıstım bunlardan bırıne kat attım yoksa oğula gıdecek. Diğerleri ise sanırım haftaya kat isterler.







Şu an geldiğimiz nokta ıtıbarıyla gerek Halıl bılen gereksede Alı Turk daha once bu ana arı üretımıni işlemişlerdi. Bu konunun bir daha işlenmesine belki gerek yoktu ama jenter aletının kullanılısı ve kutuların arılandırılması konularınıda buraya gelene kadar sinirden çatlamış biri olarak ben bunları ilave ettim.

Ben bu sene ana arı uretebılmışsem inanın bunu herkes yapabılır. Gozler 2 numara yakın gözlüğü ıster vs. Yanı yapamamak ıçın herkesın one surduğu bahaneler bende de var. Bu sene ana arısını uretemeyenlere af yok.

8 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bu sene anaarı üretemeyene af yokmuş.

Sanane bırak üretmesinler,niye anacıların ekmeğiyle oynuyorsun.

Böyle olmuyor,lütfen herkes kendi işini yapsın.

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Ali abi biliyom sen bunu gırgır olsun diye yazdın ama bunu ciddi ciddi düşünüp de yazamayanlar var bilgi saklayanlar var onlara inat yaptım işte. Bu sene bak sen herkes ana arısını sakır sakır uretecek uretıyom dıye sınek gıbı ana uretenlerde ya tarıhtekı yerlerını alacaklar yada adam gıbı uretıp satacaklar....

Adsız dedi ki...

meraba sayın doktorum.
sizi terik ediyorum.kafanıza koyduğunuzu yapıyorsunuz .anaarı kutusu yapmanızı takip etmiştim.siz ana kutusunu yaparken ben de bu anaarı kutularını strafor köpükten yaptım.hem de 8 tane yaptım hocam.kutuların 6 tanesini analandırdım.biri kutusunu terketti sanırım.bir kutu da çok güzel ve fazla miktarda bal topladı.onun balını alıp başka kovana verince kovan söndü.şimdi elimde 4 ana var. çalışıyorlar. bahara çıkacakm mı diye deneme yapıyorum.sonuçlarını paylaşacağım.
kolay gelsin.

caner3977 dedi ki...

muhteşem turunç bey bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim..ali abiyede teessüf ederim.bilgiler paylaşıldıkça güzeldir..turunç abi anlamadığım bi kısım var..iki adet kapalı yavrulu çıta koydunuz.peki günlük yumurta olmadan kendisine nasıl ana yapacaka bu kovan.acemiyim ama hevesliyim :)bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler..

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Caner bey önce özür dilerim zira bu bloğun yorumlarına bakmıyordum epeydir o nedenle geç yayınlandı sizin yorum. Orada larva yada yumurta var çerçevede denmeliydi bendde acemiyim dememişim işte idare edin artıkın:)

Adsız dedi ki...

Arkadaş sana helal olsun..

Mustafa Turgut dedi ki...

İnternet çağında bir şeyleri başaramamak gibi bir lüksü kimse kabul edemez. Ana arı üretimide aynı şekilde her arıcının yapması gereken bir zorunluluk olsa gerek. Paylaşımlarınızı takip etmeye gayret ediyorum. Bu konuda sizleri çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor başarılarınızın devamını Rabbimden temenni ediyorum. Sağlıcakla kalın..

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Mustafa bey kusura bakmayın. Bu bloğuma genelde bakmıyorum. O nedenle yuorumunuzu geç yayınladım ve cevapladım. Sağlıcakla kalın.